Om huset

Vium-Hvam Kultur & Multihus er beliggende mellem landsbyerne Vium og Hvam – 8620 Kjellerup – i Silkeborg Kommune.

I huset er der 2 sale:
– Den store sal med plads til 150 gæster. Den store sal har desuden en lille scene.
– Sal 2 med plads til 60 gæster. Anretterplads og te-køkken.

Desuden indeholder huset et stort nyt køkken, aula, toiletter med pusleplads og stor garderobe.
I den lukkede skolegård er der legeplads.
Der er adgang til gratis Wi-Fi. 

Sale
pladser til gæster
+
kvadratmeter grund
+

Historien bag huset

Vium-Hvam Kultur & Multihus (tidligere Vium-Hvam Sognegård) er resultatet af et stort lokalt engagement fra borgere i området, det lokale erhvervsliv, velvilje fra fonde og Silkeborg Kommune.

I 2012 lykkedes det den daværende bestyrelse for Sognegården, at lave en aftale med Silkeborg kommune om overtagelse af bygningerne for 1 kr., da alternativet ville være at bygningerne skulle rives ned. – Det ville være et stort tab for de to små bysamfund Vium og Hvam, hvis vi skulle miste vores samlingssted.

Der blev udarbejdet et meget ambitiøst og omfattende renoveringsprojekt, der skulle gøre bygningerne fremtidssikret.
Der skulle laves helt nyt køkken, der skulle klare op til 150 spisende gæster, tilsvarende toiletter. De to sale skulle renoveres med nye døre og vinduer, nyt varmeanlæg og selvfølgelig ny elinstallation.
Endvidere skulle der laves et nyt indgangsparti med en indbydende foyer. Vi ønskede også, at der skulle etableres AV-udstyr og lydanlæg, så der også kunne arrangeres koncerter og foredrag. Efterfølgende blev der stillet store krav til brandsikring og nødudgange.

Det var en kæmpe udfordring, ikke mindst økonomisk. Vi måtte i gang med at søge fonde, sponsorer og ikke mindst bede om økonomisk støtte fra det lokale erhvervsliv og fra lokalbefolkningen.
Det fysiske arbejde med omdannelsen af Sognegården til Vium-Hvam Kultur & Multihus blev sat i system, med et boost af frivillig arbejdskraft – således at der kunne spares midler til arbejdslønninger!
50-60 lokale beboere har nu på skift i 6-8 år arbejdet frivilligt, og lagt i tusindvis af arbejdstimer i projektet.

Udendørsarealerne er totalrenoveret med gode parkeringspladser, terrasser og beplantninger.
Sammenbygget med Kulturhuset er der en daginstitution ”Troldhøj”. Deres legeplads med både sandkasse og asfalteret køregård, kan frit benyttes i weekenderne, når man har lejet Kulturhuset.

Idrætsforeningens boldbaner med etableret multibane, legeplads, motionsredskaber, bålhus m.v. som gratis kan benyttes i forbindelse med leje af Kulturhuset. Det kan ikke reserveres, men er frit tilgængelig for alle.

Idrætsforeningen har også lejet et kælderlokale til billard, hvor man ved medlemskab kan spille alle ugens dage hele året.

I skrivende stund, her i 2022, kan vi med stolthed sige: Vi har nået målet. Alt er blevet som vi havde ønsket det. Selv økonomien er tilfredsstillende, idet vi har et gældfrit hus, der er klar til at modtage gæster i mange år ud i fremtiden.

Vi glæder os til at se dig!